hang maar eens het varken uit


Benodigdheden voor 4 personen
1 rijpe mango
100 g verse roomkaas
1/2 theelepel worchestershiresaus
600 g varkensfilet
2 theelepels gemberpoeder
50 g dun gesneden bacon
75 g boter
1/8 l slagroom
3 eetlepels gembersiroop
gemberpoeder
zout en peper

Bereiding
Schil de mango en snijd plakjes van mango. Houd wel rekening met de grote pit in het midden. 
Houd drie plakjes achter voor garnering. Rest van het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. 
In een kommetje de verse roomkaas, helft van de mango en worcestershiresaus door elkaar mengen. 
Op een plank het vlees uitspreiden en met een scherp mes twee maal het vlees insnijden zodat er een langer en dunner stuk ontstaat. 
Wrijf het vlees in met zout, peper en gemberpoeder. 
Rest van de mango en bacon over het vlees verdelen. 
Aan een korte kante van het vlees het kaasmengsel leggen. 
Vlees oprollen, te beginnen aan de kant waar de kaas ligt. Bind het geheel met rolladetouw vast.
Verhit in een braadpan boter, vlees in ca. 5 minuten rondom bruin bakken. 
Op een laag vuur met deksel schuin op de pan vlees in ca 40 min gaar braden. Af en toe keren. 
De achtergehouden plakjes mango in kleinere plakjes snijden. Telkens 3 plakjes tot waaier vormen. 
Vlees uit de braadpan op de plank leggen en ca. 5 minuten laten rusten. 
Intussen aan het braadvocht slagroom, gembersiroop en 1 dl water toevoegen. 
Alles onder roeren bijna aan de kook brengen. 
Op smaak brengen met zout en peper. 
Giet de saus in een sauskom. 
Snij het vlees in 12 plakken dakpansgewijs op een schotel, garneren met waaiertjes mango's.

SMAKELIJK!
 

top